Transformation af køkken…..fra mørk til lys!

 

Jeg overtog min andelslejlighed sidst i december 2016 og brugte 2 måneder på at sætte den i stand. Det var et fuldtidsprojekt, og jeg gjorde det i samarbejde med min far, som tog fra Jylland til København nogle gange for at hjælpe i dette ‘gør det selv projekt’. Da jeg overtog lejligheden, var jeg ikke i tvivl, dette ville blive hårdt arbejde og en udfordring. Samtidig synes jeg også sjovt at se, om jeg kunne forvandle en meget mørk, trist og slidt lejlighed til en noget lysere, feminin og stilfuld bolig. Lejligheden er en stuelejlighed, hvilket også har stor betydning for den mængle lys, som kan slippe ind i løbet af dagen. Der er ingen tvivl om, at mit vigtigste fokus var at lysne op og åbne rummene. Jeg vil i de følgende indlæg fortælle lidt om mit projekt og vise billeder fra processen. Håber det kan være inspiration for andre, som kaster sig ud i noget af det samme.

 

 

Projekt køkken startede med at rive hele køkkenet ned, dette i samarbejde med en veninde, som havde sat sig hårdt på den opgave. Derefter skulle tapetet rives ned, hvilket skulle vise sig at blive en lidt besværlig opgave, da der var MANGE og meget forskellige typer af underlag. Overraskelser kommer der altid mange af, når noget rives ned, og vi fandt undervejs ud af, at murene under tapetet var meget porøse, hvilket betød at en del hjørner og andet puds røg af undervejs.

 

Lofterne var gamle og var lavet af små gipsplader, som jeg valgte at spartle op og pudse en del gange, hvorefter vi satte filt på og derefter male.

Jeg valgte et helt enkelt og hvidt køkken fra Ikea, dog valgte jeg at købe min vask, mit komfur og min vandhane et andet sted, idet jeg skulle have specialmål og gik efter et råt look i en sort vask, en vandhane i antracit og et sort komfur.

 

Jeg var i mine overvejelser meget fristet af at vælge nogle super flotte, frække og unikke fliser fra Arttiles til mit køkken, men jeg endte alligevel med at tage de helt klassiske, hvide Metrofliser og fuge dem med en hvid fuge. Samtidig forsøgte jeg at gennemføre det rå look ved at male vandrørene sorte med sort Hammerite (Hammerlak), som giver rørerne det industrielle og maskuline islæt, som jeg synes kunne være fint. Herunder ses min far i sving med at lave den fine mur.

 

Da jeg stod overfor valget omkring gulvene, var jeg MEGET i tvivl om, hvorvidt de skulle males hvide, lyse grå eller blot slibes ned og have en hvid sæbebehandling. Valget faldt dog på den helt hvide gulvmaling fra Beckers. Det er utroligt let at male gulvene med denne maling og ligså svært at holde dem efterfølgende. Jeg er dog rigtig glad for resultatet og det lys, det giver i køkkenet. MEN der er ingen tvivl om, at gulvene skal males ofte for at holde den flotte farve. Et tæppe kan dog skåne dem lidt- eksempelvis sådan et som ses på billederne i det færdige resultat (fra Ikea). Hylderne er nogle vi selv har lavet og hyldeknægtene har jeg fundet hos Rackbuddy som har specialiseret sig i lækkert, råt og unikt design til hjemmet.

 

Køkkendøren blev fikset lidt op af noget tavlefilm, hvilket både gør den rå og praktisk. Med klemmelamper fra Ikea og lidt grønne planter skabes den hyggelige stemning.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

Up ↑

every anna

inspirational, every day life of a young, creative entrepreneur

SINGLEFISSEN

Et vindue til en ung singlepiges hverdag

Børn&Voksne

et alternativ til det vi plejer

Artform Bygform

- rene linjer - arkitektur og natur, byggeri og design

Antonia Designs

Creative handcrafts and DIY by Nichole Antonia

Beckers Maling

Her kan du finde inspiration til maling og tapeter

Susannas Verden

Norsk interiørblogg med pasjon for innredning i vintage, skandinavisk og ArtDeco stil

brinklercph

Design matters

aviajaspace

...."the soul within"

BUGI island

MY CREATIVE ISLAND IN A BUSY WORLD

SMJ Havedesign

Haverum, stil og indretning

Tankestarter

Kultur, Rejser,Bolig, Singleliv, Indtryk, Udtryk, Refleksioner og alt det imellem!

Change Coach DK

Careers guidance, mentoring and coaching services to the expatriate and English speaking community in Denmark

Diktatornytt

Siste nytt om verdens diktatorer

%d bloggers like this: