Makeover af bolig vol. 3 (Stue)

Så er jeg kommet til sidste præsentation af mit lejlighedsprojekt, og denne gang er det stuens tur. Som med de andre rum var mit ønske her at skabe mere lys og følelsen af et større rum….og så selvfølgelig hygge!.

Jeg startede selvfølgelig ud med at hive tapet ned- en proces som egentlig bare skal overståes, og dog et stykke arbejde, som kan give mulighed for en del eftertænksomhed og ro til at finde på idèer. Det var i hvert fald i denne proces, jeg fandt på at banke puds af en væg og lade den stå som rå murstensvæg- idéen synes god da jeg fik den, men det viste sig at være en noget større opgave end lige først antaget. Herunder ses billeder af tapetnedrivning (og ja, man kan jo ligeså godt forsøge at gøre noget smukt ud af det, så jeg skød lige et billede med min nye sofa i de rå omgivelser, da jeg alligevel var alene om arbejdet- det var ikke lige her vennerne bød ind med hjælp!!!!).

Efter dette arbejde skulle væggene spartles op nogle gange og igen vil jeg klart anbefale rullespartel- men HUSK det skal være på HELT rene vægge uden tapetrester. Et godt råd er også at anskaffe sig en gammel støvsuger, hvis man står overfor en total renovering. Ingen almindelige støvsugere kan klare det, som jeg udsatte min for.

Anekdote: Da støvsugeren var ved at dø og fik en underlig lyd fik min far og jeg den fine idé at tjekke op på tilstanden. Jeg kiggede derfor grundigt ned i slangen, og min far valgte så at puste i den anden ende på samme tid-dog stod han med ryggen til, så han havde ikke lige forudset, hvad der så skete. Kan afsløre, at det er er en dårlig idé at være to om den slags, særligt når det er på samme tid og efter at have suget 2 kilo hvid puds op:(.

Når væggene står flotte og snorlige, er det på med filt og så en hel del maling. Jeg besluttede at slibe mine gulve ned, før jeg malede dem. Som det ses på billederne nedenfor, sleb vi både på langs og på tværs af brædderne- dette udelukkende for at få et nogenlunde jævnt fundament for malingen. Sprækkerne i mine gulve var mange steder MEGET brede, og derfor valgte jeg at fuge dem alle med akrylfuge, så gulvet ville stå mere jævnt og samtidig for at undgå, at fugerne skulle suge for meget maling. Jeg tror IKKE, der findes nogle professionelle håndværkere, som har hørt om, eller synes om den idé, det var nemlig noget, jeg selv fandt på. Jeg startede frisk og frejdigt ud med arbejdet, men måtte krybe til kors og bede min far om at give en hånd med i stuen- det blev lidt uoverskueligt undervejs-der var pludselig mange flere fuger, end jeg lige havde regnet med….eller noget!.

Efter gulvarbejdet satte vi nye lister på, og derefter malede jeg gulvene 3 gange med Beckers gulvmaling, som er super god og meget let at arbejde med.

Herunder ses lidt billeder af det færdige resultat, men i næste indlæg vil jeg gå lidt mere i detaljer omkring mit valg af indretning.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

every anna

inspirational, every day life of a young, creative entrepreneur

SINGLEFISSEN

Et vindue til en ung singlepiges hverdag

Børn&Voksne

et alternativ til det vi plejer

Artform Bygform

- rene linjer - arkitektur og natur, byggeri og design

Antonia Designs

Creative handcrafts and DIY by Nichole Antonia

Beckers Maling

Her kan du finde inspiration til maling og tapeter

Susannas Verden

Norsk interiørblogg med pasjon for innredning i vintage, skandinavisk og ArtDeco stil

brinklercph

Design matters

aviajaspace

...."the soul within"

BUGI island

MY CREATIVE ISLAND IN A BUSY WORLD

SMJ Havedesign

Haverum, stil og indretning

Tankestarter

Kultur, Rejser,Bolig, Singleliv, Indtryk, Udtryk, Refleksioner og alt det imellem!

Change Coach DK

Careers guidance, mentoring and coaching services to the expatriate and English speaking community in Denmark

Diktatornytt

Siste nytt om verdens diktatorer

%d bloggers like this: